fbpx
 
Kontakt:info@lopis.si in 00386 31 332 761 (Bojan)
PisarnaPesnica pri Mariboru 32e, 2211 Pesnica

Kakšne so vaše misli vsak dan? – LOPIS

23. junija, 2020

Vaš um neverjetno pomembno vpliva na uspeh ali poraz pri tako rekoč vsem, od odnosov, šole, dela in financ do sreče v vsakdanjem življenju.

Smo bitja navad. Vsak dan skozi našo glavo šine od 60.000 – 70.000 misli in 90 % teh misli je popolnoma istih, kot smo jih imeli dan pred tem. Vstanemo na isti strani postelje, jutranja opravila v kopalnici in na stranišču so enaka, sedimo na istem stolu, jemo enak zajtrk, v službo peljemo po isti poti in počnemo enake stvari, ki jih dobro obvladam, in sicer z istimi ljudmi – vsak dan. Potem odhitimo domov, da bi lahko prebrali še elektronska sporočila, gledali tv, večerjali in si ogledali svojo nadaljevanko. Potem odhitimo v kopalnico, kjer si umijemo zobe, večerna rutina je podobna jutranji. Nato odhitimo v posteljo, da bi se čim prej naspali – seveda vsak večer ob istem času. Naslednji dan vse skupaj ponovimo.

Delujemo kot avtopilot. Če nam po glavi rojijo vedno enake misli, vedno znova sprejmemo enake odločitve, vedno enake odločitve privedejo do enakega vedenja, in enako vedenje povzroči vedno enake izkušnje. In ustvarjanje vedno enakih izkušenj povzroči vedno enaka čustva. In vedno enaka čustva so vzrok enakih misli.

Vsekakor pa lahko dan začnete drugače, lahko zjutraj naredite nekaj, kar niste navajeni, na primer:

  • Pripnite si uro na drugo zapestje.
  • Prstan dajte na drugi prst.
  • Umijte si zobe z drugo roko.
  • Preberite drug časopis ali pa ga sploh ne berite.
  • Zamenjajte stran postelje.

”Pozitivne in negativne misli ter občutenja vplivajo na naše telo, posledično pa tudi na naše zdravje, odnose, okolje in naše zadovoljstvo in prihodnost.” Je zapisal Dr. Joe Dispenza, avtor knjig Placebo ste vi in Odvadite se biti to, kar ste: kako izgubiti svoj um in ustvariti novega, ki se že več kot 30 let ukvarja s povezovanjem znanosti in duhovnosti.

Večina nas potrebuje budnico, kakšen šok v življenju, da se prebudimo in začnemo sodelovati v prid sebi, svojemu telesu in umu. Moje mnenje pa je, da ne rabimo čakati na nesrečo oz. budnico, začnimo že zdaj razmišljati in se opazovati, na kakšen način delujemo, kaj razmišljamo, kako se počutimo v svoji koži s svojimi mislimi?

Znanstveniki so izvajali meritve možganskih funkcij ljudem, ki so udeležili od 4 do 5 delavnic na mesec in tako izstopili iz svoje dnevne rutine ter delali na sebi. V zadnji letih so izvedli več kot 80 tisoč testov, ki so privedli do novih spoznanj o genih: ”So kot novoletne lučke, kar naprej se vklapljajo in izklapljajo. Ko so vklopljene, tvorijo proteine, ki so odgovorni za strukturo in delovanje telesa. Če se izklapljajo, telo začne propadati.”

Ko spremenimo stanje uma, lahko geni regenerirajo nove živčne povezave, obenem pa obnavljajo celice v telesu. To pomeni, da je mnogo bolezni, ki so za medicino še zmeraj izziv, mogoče pozdraviti z regulacijo čustev in misli.

Ker pa je že poletje in s tem delo na vrtu, bi lahko urjenje uma primerjala z delom na vrtu: treba je pleti, gnojiti, obrezovati in odstranjevati kamenje, redno. Na to je treba gledati z veseljem, saj potem sledi pobiranje pridelka, naše kreacije.

Misli se nam spreletavajo po glavi kot oblaki po nebu. Nekateri so večji od drugih, nekateri puhasti, nekateri okrogli, drugi ovalni. Morda deževni, …

Kakšne so vaše misli vsak dan? Katere misli se vam podijo po glavi, dan za dnem?

LOPIS, izobraževanje, prevajanje, svetovanje,
Bojan Krajnc s.p.
Najdete nasSocialna omrežja
LOPIS, izobraževanje, prevajanje, svetovanje,
Bojan Krajnc s.p.
KONTAKTPišite nam
NAJDETE NASSocialna omrežja